Paar Opties

Paar Opties (of Pair Trading) worden niet door iedere broker aangeboden, maar zijn zeker een leuke aanvulling voor beleggers die handelen in binaire opties. Op deze pagina geven we meer inzicht in het handelen in Paar opties.

Aanbevolen broker voor Paar opties

Wat zijn Paar Opties?

Paar Opties is een eenvoudige, maar net even iets andere manier van traden, waarbij je de relatieve prestaties van de onderliggende waarde voorspelt. Je maakt winst door bijvoorbeeld te voorspellen welk aandeel uit een paar van twee aandelen beter zal presteren (bijv. Google/Apple). De uitbetaling (het rendement) wordt getoond wanneer je een order plaatst en varieert per paar, optie soort en de marktomstandigheden. De winstpercentages kunnen oplopen tot wel 350%.

Voordeel van Paar Opties

Een van de unieke voordelen van Paar Opties is dat de algemene beursontwikkeling geen invloed heeft. Je kunt zelfs winst maken als de beurs daalt, omdat alleen de relatieve prestatie tussen de aandelen (welke doet het beter?) invloed heeft op de waarde van de Paar Optie. Zelfs als de koers van het aandeel dat jij hebt gekozen is gedaald, is het enige wat ertoe doet wat het andere aandeel heeft gedaan. Als die nog harder is gedaald maak je winst.

Paar Optie voorbeeld

Voor het aandelenpaar Google/Apple opent je een Vaste Paar Optie order van €100,00. Je kiest Apple als de winnaar aan het eind van vervaltijd. De optie is vastgesteld met een rendement van 250% als Apple beter presteert dan Google.

De relatieve prestatie wordt voor ieder aandeel gemeten vanaf het moment dat je de order hebt ingelegd.

Als Apple beter presteert, dan is je optie “In the Money” en krijgt je een uitbetaling van €350,00 (€100 inleg + €250,00 winst).

Als Google beter presteert, dan is je optie “Out of the Money” en ontvangt je geen uitbetaling.

Met Paar Opties hoef je trouwens niet te wachten tot de vervaltijd van een optie, omdat het mogelijk is om een order te sluiten nog voordat deze verlopen is. Het rendement is vaak wel lager bij voortijdig sluiten van Paar Opties.

 

 

Op deze website vind je alle benodigde informatie over het handelen in binaire opties. Binaireoptiesreview.nl biedt tips, strategieën en reviews van binaire opties brokers. Daarnaast geven wij eerlijke informatie over de risico’s van binaire opties. Wanneer jij wilt starten met binaire opties of al een gevorderde trader bent, lees dan de informatie op binaireoptiesreview.nl. Disclaimer: binaireoptiesreview.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei verlies of schade geleden door het gebruik van deze website en de hierop getoonde informatie in de breedste zin des woords. Tot voornoemde informatie behoren alle geschreven en gesproken teksten op deze website. Binaire opties handelen kan risicovol zijn. Zorg dat je bewust bent van de risico’s voordat je begint met handelen in binaire opties.