Copyop ervaringen

Copyop is het eerste social trading netwerk voor binaire opties en is gelanceerd in januari van dit jaar. Copyop wordt beheerd door hetzelfde bedrijf dat ook eigenaar is van de populaire binaire opties broker AnyOption. Door middel van het social trading platform van Copyop kun je succesvolle binaire optie traders zoeken, volgen en kopiëren. In dit artikel beschrijven we onze Copyop ervaringen.

Open een gratis account bij Copyop

Copyop account openen

Om lid te worden van Copyop, kun je eenvoudig een account aanmaken via het aanmeldformulier op de website. Als je al klant bent bij moederbedrijf AnyOption, dan kun je inloggen met dezelfde gegevens die je daar ook gebruikt. Er is trouwens ook een mogelijkheid om aan te melden met je Facebook account.

Copyop account maken

Aanmeldscherm van Copyop

Nog geen Copyop in het Nederlands

Copyop is momenteel helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar gezien de vele aanmeldingen vanuit ons land kan dat niet lang meer duren. Helemaal omdat AnyOption zelf ook volledig in het Nederlands is. Maar als je een beetje Engels kunt is het prima te doen. De volgende talen worden momenteel ondersteund door Copyop:

 • Engels
 • Spaans
 • Duits
 • Italiaans
 • Frans

Geld storten op je Copyop rekening

Je kunt ervoor kiezen om een account te openen in Euro’s, Britse Ponden of Amerikaanse Dollars. Als je eenmaal hebt geregistreerd bij Copyop, kun je dit niet meer veranderen. Storten op je rekening kan (net als bij AnyOption) met iDeal, creditcards en bankoverschrijving. Maar je kunt ook gewoon een Copyop account openen zonder te storten om even te kijken hoe het platform werkt en welke traders je kunt kopiëren.

Welke Copyop traders kun je kopiëren?

In principe kun je iedereen die lid is van Copyop kopiëren, maar ook alle klanten van AnyOption en iedereen die lid is kan jou ook kopiëren, zelfs als jij alleen anderen kopieert. Er is wel een beperking ingebouwd en dat is dat je maximaal 100 kopieerders kunt hebben. Dit zou in een later stadium een probleem op kunnen leveren als Copyop heel populair gaat worden, maar tijdens het schrijven van deze review, hebben we slechts een trader gezien met het maximum aantal kopieerders. Iedereen die jij kunt kopiëren belegt trouwens met echt geld, dus iedereen die je ziet loopt zelf ook echt risico met zijn of haar trades. Dat is positief aangezien alle trades die je voorbij ziet komen op Copyop dus serieus zijn.

Als alternatief kun je traders ook op je ‘watchlist’ zetten, zodat je hun trades in jouw ‘social feed’ kunt zien. Dit gebeurt allemaal in real-time, dus je kunt hen dan alsnog handmatig kopiëren.

Copyop beloont populaire traders met Coins

Binaire opties traders die gekopieerd worden door anderen, worden door Copyop beloond met zogenaamde Copyop Coins die je vervolgens weer om kunt zetten in echt geld. Voor iedere trade die door iemand anders gekopieerd wordt, ontvang je twee Copyop Coins ongeacht of de trade succesvol is of niet. Voor iedere ‘gevolgd trade’ (wanneer iemand jouw handmatig kopieert) krijg je 1 Copyop Coin.

Als je 60 Coins hebt gespaard kun je ze inwisselen voor echt geld en de wisselkoers is op dit moment €10 voor 60 Coins.

Copyop coins

Copyop Coins

Hoe selecteer je succesvolle traders om te kopiëren?

In dit deel van de Copyop review bespreken we onze ervaringen met de mogelijkheden om succesvolle traders te selecteren om te kopiëren. Zoals eerder vermeld kun je iedereen die binaire opties verhandeld op het Copyop platform of AnyOption kopiëren. Helaas kun je niet een complete lijst opvragen met alle traders en hun statistieken, want hier is geen zoekfunctie voor ingebouwd. We moeten het dus doen met de ‘explore feed’ of de ‘hotlist’.

Traders selecteren bij Copyop

Explore feed en Hotlist

De explore feed is een lijst die steeds ververst wordt met de meest interessante en populaire trades uit het gehele netwerk. In de hotlist in de zijbalk staan 3 lijstjes met de beste traders, de beste trades en de beste kopieerders. Je ziet de 3 beste en als klikt op ‘Show more’ zie je er 10 stuks. Verder kun je rechts bovenin ieder lijstje ook nog de tijd aanpassen naar de afgelopen 12 uur, week, maand of 3 maanden.

De mogelijkheden om traders te selecteren zijn dus wel wat beperkt. Helaas gaat de hotlist alleen over het totaal gewonnen bedrag en kun je niet selecteren op bijvoorbeeld het percentage gewonnen trades. Als je de trader aanklikt kun je wel zien wat hun ‘hitrate’ (percentage gewonnen trades) is. Het zou mooi zijn als ze in de toekomst de lijst uitbreiden naar bijvoorbeeld 30 of 50 traders per kopje, zodat je meer traders hebt om uit te kiezen.

Meer informatie bekijken over een Copyop trader

Wanneer je een trader hebt gevonden in de explore feed of de hotlist, kun je deze aanklikken om meer informatie te bekijken.

Trader details Copyop

Profielpagina Copyop trader

Wat je op de profielpagina van een Copyop trader kunt zien is het volgende:

 • Of hij of zij online is
 • Nickname, plaatsnaam, land, inschrijfdatum en risicoprofiel
 • Hit% oftewel het percentage winnende trades (alleen eigen trades, dus geen kopieën van anderen)
 • Aantal traders die hem of haar kopiëren en op hun watchlist hebben staan
 • Aantal traders die hij of zij zelf kopieert of op de wachtlist heeft staan
 • Best Asset oftewel de asset waar hij of zij het meeste succes mee heeft (in dit geval dus olie)
 • Best Streak oftewel het hoogste aantal trades achter elkaar gewonnen (in dit geval dus 10)
 • Trades, het gemiddelde aantal trades per dag (in dit geval dus 14)

Daaronder kun je nog de laatste trades van deze trader bekijken en wie zijn of haar kopieerders nog meer kopiëren:

Copyop laatste 3 trades

Laatste 3 trades Copyop trader

Vervolgens kun je in het tweede tabblad ‘Stats’ zien hoe het winstpercentage verdeeld is over de laatste 120 trades en met welke assets hij of zij de meeste winst maakt:

Statistieken van een Copyop trader

Statistieken over de laatste 120 trades

Zo kun je bijvoorbeeld zien of het geen eendagsvlieg is. Het zou mooi zijn als hier in de loop van de tijd nog meer data bij komt, maar deze info is eigenlijk al heel goed om te bepalen of je iemand gaat kopiëren.

Tot slot kun je in het laatste tabblad ‘Connections’ iedereen zien die hem of haar kopieert, op de watchlist heeft staan, wie deze trader zelf kopieert en op zijn of haar watchlist heeft staan en tot slot zijn of haar Facebook vrienden die ook lid zijn van Copyop.

Copyop connecties

Copyop connecties tabblad

Ons advies is om interessante traders direct toe te voegen aan je ‘watchlist’ zodat je ze makkelijk terug kunt vinden en eventueel later kunt bepalen of je ze gaat kopiëren of niet.

Instellingen voor het kopiëren van Copyop traders

Zodra je een trader gaat kopiëren via het Copyop netwerk, kun je de volgende instellingen doen:

Copyop instellingen

Copyop instellingen

 • Het bedrag dat je per trade wilt inzetten (minimaal €10 en maximaal €100)
 • Hoeveel trades je wilt kopiëren (alle trades of een bepaald aantal)
 • Welke assets je wilt kopiëren (stel dat deze trader heel succesvol is met bijvoorbeeld Goud, dan kun je dus alleen Goud selecteren)

Het maximum van €100 per trade geldt trouwens alleen voor de trades die je kopieert. Dus niet als je zelf handmatig inzet.

Zodra je begint met het kopiëren van een Copyop lid kun je op ieder moment ook weer stoppen met hem of haar te kopiëren. Je kunt ook de prestaties volgen door te klikken op ‘My options’

Kosten voor het Copyop social trading netwerk

Copyop is volledig gratis en er zijn geen andere of verborgen kosten aan verbonden. Daarnaast kun je ook 1 keer per maand gratis je winst opnemen en terug laten schrijven naar je bankrekening. Dit gaat vlot en gemakkelijk.

Het is wel zo dat je winstpercentage op gekopieerde trades lager is dan op trades die je zelf opent, dus dat zou je kunnen zien als een verkapte betaling voor het gebruik van het Copyop platform. Een deel van het verschil tussen de winstpercentages wordt natuurlijk ook gebruik om succesvolle traders uit te betalen in Copyop Coins.

Conclusie

Copyop maakt social trading voor iedereen toegankelijk net zoals de handel in binaire opties het beleggen voor iedereen toegankelijk maakt. Het is een zeer vereenvoudigde manier van traden en daarmee zeer geschikt voor beginnende beleggers zonder ervaring.

Het platform is erg gebruiksvriendelijk en het hele gebeuren doet meer aan als een spel dan een tradingplatform. Wat op zich niet verkeerd is, maar wel een hele nieuwe aanpak. Wij zijn nog niet helemaal tevreden over de data die verstrekt wordt over de traders, maar het is voldoende om te beslissen of je iemand wilt kopiëren of niet. Wij verwachten dan ook dat het Copyop platform nog wel wat updates gaat krijgen, net als een Nederlandse vertaling.

Wanneer jij op een leuke en speelse manier kennis wilt maken met beleggen in binaire opties, dan is Copyop zeker een mooie manier om in te stappen. Probeer het uit en maak hier een gratis account aan. En wie weet wordt jij de volgende succesvolle trader die iedereen wil kopiëren!

Open een gratis account bij Copyop

Wij zijn benieuwd naar jouw vragen of opmerkingen, dus deel hieronder jouw Copyop evaringen.

Tagged with:

Geef een reactie

Op deze website vind je alle benodigde informatie over het handelen in binaire opties. Binaireoptiesreview.nl biedt tips, strategieën en reviews van binaire opties brokers. Daarnaast geven wij eerlijke informatie over de risico’s van binaire opties. Wanneer jij wilt starten met binaire opties of al een gevorderde trader bent, lees dan de informatie op binaireoptiesreview.nl. Disclaimer: binaireoptiesreview.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei verlies of schade geleden door het gebruik van deze website en de hierop getoonde informatie in de breedste zin des woords. Tot voornoemde informatie behoren alle geschreven en gesproken teksten op deze website. Binaire opties handelen kan risicovol zijn. Zorg dat je bewust bent van de risico’s voordat je begint met handelen in binaire opties.