Binaire opties

Binaire opties worden steeds populairder en dat is niet zo gek, want het handelen in binaire opties is een leuke en eenvoudige manier om kennis te maken met beleggen. Steeds meer mensen vinden hun weg naar deze spannende vorm van beleggen en verdienen een mooi zakcentje bij. Zelfs zonder ervaring kun je nu toch profiteren van de voordelen van beleggen, door te handelen in binaire opties.

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties (of digitale opties) zijn financiële opties die na een (vaak korte) looptijd een vast bedrag uitbetalen bij winst of helemaal niets bij verlies. Het woord binair betekent dat er slechts twee uitkomsten kunnen zijn. De belegger voorspelt of de koers hoger of lager zal staan na een bepaalde vervaltijd (expiration) en krijgt een hoog winstpercentage uitgekeerd wanneer hij het goed heeft en raakt zijn inleg kwijt wanneer hij het fout heeft. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Binaire_optie

uitleg binaire opties

Voorbeeld van het verloop van een binaire optie

Je koopt een calloptie op het aandeel Heineken op een koers van €72,05 en zet €20,00 in, Je voorspelt dat de koers na de vervaltijd van 60 minuten hoger zal staan dan nu.

De uitbetaling (of het rendement) op deze optie is 85%

Uitkomst I

De koers staat na de vervaltijd op €73,20

Je wint deze trade en ontvangt €37,00 op je rekening (85% van 20 is 17)

Uitkomst II

De koers staat na de vervaltijd op €71,90

Je verliest deze trade en daarmee je inleg

 Voordelen van binaire opties

Dit zijn de belangrijkste voordelen van binaire opties:

  • Eenvoudige en begrijpelijke manier van beleggen
  • Mogelijkheid om grote winsten in korte tijd te behalen
  • Korte looptijden, dus snel inspelen op actueel nieuws
  • Geen transactiekosten of kosten voor koersinformatie
  • Veel verschillende onderliggende waarden

Waar kun je allemaal in handelen?

Binaire opties kunnen worden afgesloten op de volgende onderliggende waarden:

  • Grondstoffen (bijvoorbeeld goud of olie)
  • Aandelen (bijvoorbeeld Heineken of Apple)
  • Indexen/indices (bijvoorbeeld de AEX of Dow Jones)
  • Valuta (bijvoorbeeld de Euro of Dollar)

Verschillende soorten binaire opties

Naast de reguliere hoger/lager variant zijn er meer soorten binaire opties beschikbaar. Zo bieden een aantal brokers ook One Touch, Range, Turbo en Paar Opties (Pair Trading) aan, maar de overeenkomst is dat er altijd maar een uitkomst mogelijk is aan het einde van de vervaltijd van binaire opties.

Aanbevolen binaire opties broker

Op deze website vind je alle benodigde informatie over het handelen in binaire opties. Binaireoptiesreview.nl biedt tips, strategieën en reviews van binaire opties brokers. Daarnaast geven wij eerlijke informatie over de risico’s van binaire opties. Wanneer jij wilt starten met binaire opties of al een gevorderde trader bent, lees dan de informatie op binaireoptiesreview.nl. Disclaimer: binaireoptiesreview.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei verlies of schade geleden door het gebruik van deze website en de hierop getoonde informatie in de breedste zin des woords. Tot voornoemde informatie behoren alle geschreven en gesproken teksten op deze website. Binaire opties handelen kan risicovol zijn. Zorg dat je bewust bent van de risico’s voordat je begint met handelen in binaire opties.