Binaire opties strategie: Volg de trend

Volg de trend strategieDeze binaire opties strategie is een van de meest eenvoudige en draait om het volgen van de trend. Hierbij gaan we er vanuit dat de koers bij een stijgende trend door zal blijven stijgen en bij een dalende trend zal blijven dalen.

Bij een stijgende trend kopen we een CALL optie en bij een dalende trend een PUT optie. Belangrijk bij deze strategie is dat je alleen de duidelijkste trend uitkiest. IS er geen duidelijk trend te vinden, dan koop je dus geen binaire opties.

Hoe spot je een trend?

Het is heel eenvoudig om een trend te herkennen door een (denkbeeldige) diagonale lijn te trekken op je grafiek. Als je een duidelijke lijn van linksonder naar rechtsboven kunt trekken onder de koersschommelingen, dan heb je te maken met een stijgende trend. Kun je een lijn trekken van linksboven naar rechtsonder in boven de koersschommelingen, dan hebben we een dalende trend te pakken.

voorbeeld van een dalende trend

Voorbeeld van een dalende trend

Zoals je kunt zien op deze afbeelding kun je het beste instappen op het moment dat de koers de trendlijn raakt. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook voor een stijgende trend. Als de koers na het raken van de trendlijn er niet doorheen breekt, is de kans groot dat de koers zijn richting omlaag of omhoog zal vervolgen.

Trendlijnen kun je eenvoudig tekenen op de gratis grafieken van TradingView. Probeer vervolgens deze strategie eerst uit op een oefenaccount.

Oefen deze binaire opties strategie hier...

Op deze website vind je alle benodigde informatie over het handelen in binaire opties. Binaireoptiesreview.nl biedt tips, strategieën en reviews van binaire opties brokers. Daarnaast geven wij eerlijke informatie over de risico’s van binaire opties. Wanneer jij wilt starten met binaire opties of al een gevorderde trader bent, lees dan de informatie op binaireoptiesreview.nl. Disclaimer: binaireoptiesreview.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei verlies of schade geleden door het gebruik van deze website en de hierop getoonde informatie in de breedste zin des woords. Tot voornoemde informatie behoren alle geschreven en gesproken teksten op deze website. Binaire opties handelen kan risicovol zijn. Zorg dat je bewust bent van de risico’s voordat je begint met handelen in binaire opties.