Steun en weerstand strategie

Steun en weerstand strategieBij de steun en weerstand strategie ga je binaire optie kopen op basis van prijsniveaus, waar de koers van een onderliggende waarde historisch gezien moeite heeft gehad om doorheen te breken. We hebben het hier al even kort over gehad in het stuk over technische analyse.

Op een grafiek kunnen we de plaatsen markeren die steun of weerstand bieden aan de koers. Dit doen we door een horizontale lijn te trekken op plaatsen waar de prijs van een bepaald niveau terug “stuitert”. Wanneer zich dit heeft voorgedaan is de kans groot dat het in de toekomst opnieuw gebeurt en op basis van deze informatie kunnen we binaire opties kopen en winst maken.

Scenario 1

Wanneer de koers een weerstandslijn raakt, kopen we een PUT optie. We verwachten namelijk dat de koers zal dalen na het raken van de weerstand.

Scenario 2

Wanneer de koers een steunlijn raakt kopen we een CALL optie. We verwachten namelijk dat de koers zal stijgen na het raken van de steun.

Steun en weerstand strategie voor binaire opties

In bovenstaande afbeelding zie je twee groene lijnen (getekend in TradingView). De bovenste is de weerstand en de onderste de steun. Je ziet dat de koers moeite heeft om door deze niveau’s heen te breken en dat hij terug “stuitert” als hij de lijn raakt.

Bij de groene pijltjes koop je een CALL optie, omdat je verwacht dat de prijs omhoog stuitert en bij de rode pijltjes een PUT optie, omdat de prijs naar beneden zal stuiteren.

Bekijk ook deze tutorial video over steun en weerstand

De steun en weerstand switch

Belangrijk om te vermelden is dat de rollen van steun en weerstand om zullen draaien, wanneer de koers door het steun- of weerstandsniveau heen breekt. Dus als de koers door het plafond breekt wordt het plafond de bodem en andersom.

Oefen gratis met deze strategie op Optie24!

Op deze website vind je alle benodigde informatie over het handelen in binaire opties. Binaireoptiesreview.nl biedt tips, strategieën en reviews van binaire opties brokers. Daarnaast geven wij eerlijke informatie over de risico’s van binaire opties. Wanneer jij wilt starten met binaire opties of al een gevorderde trader bent, lees dan de informatie op binaireoptiesreview.nl. Disclaimer: binaireoptiesreview.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei verlies of schade geleden door het gebruik van deze website en de hierop getoonde informatie in de breedste zin des woords. Tot voornoemde informatie behoren alle geschreven en gesproken teksten op deze website. Binaire opties handelen kan risicovol zijn. Zorg dat je bewust bent van de risico’s voordat je begint met handelen in binaire opties.