Binaire opties: Gokken of een beredeneerde inschatting?

Veel mensen denken dat je met handelen in binaire opties altijd 50% kans hebt om te winnen en 50% kans om te verliezen en dat het daarom gokken zou zijn. De binaire opties markt is een speelveld waar de belegger kan winnen of verliezen. Dit is afhankelijk van wat de asset (aandeel, index, grondstof of valuta) doet en de uitkomst van 2 mogelijke scenario’s. Deze uitkomst is gebaseerd op een zogenaamd “alles of niets” spel, zoals dat in een casino ook het geval is. Als je verliest, ben je de inleg kwijt.

Maar laten we eens wat beter kijken naar de vergelijking tussen binaire opties en de definitie van gokken…

Is de vergelijking tussen gokken en binaire opties misleidend?

Het antwoord op deze vraag is zelfs een uitdaging voor wetgevers en verstrekkers van vergunningen. Kijk maar eens naar het moeilijke proces dat zich voordeed tijdens de verstrekking van de vergunning aan onze Nederlandse broker OptionClub door de AFM.

Dit is iets dat zich vrijwel altijd voordoet wanneer er een nieuw financieel product op het toneel verschijnt. Angst voor het nieuwe. Maar wat is er mis met beleggen toegankelijk maken voor Jan Modaal? Voor veel mensen zijn binaire opties een mooie opstap naar het “echte” beleggen. Wat wij bijvoorbeeld vaak zien is dat de verliezers (dit zijn vaak de mensen die het benaderen als een gokspel) afhaken en de winnaars langzaam door groeien een bijvoorbeeld CFD’s.

Binaire opties: geen kansspel

Om te beginnen betekent binair niet dat je een fifty-fifty kans hebt. Binair betekent dat er slechts twee mogelijke alternatieven beschikbaar zijn. Je krijgt een rendement op je investering of je verliest je investering. Hoewel er een zekere mate van risico in binaire opties zit (zoals iedere broker ook op zijn site heeft staan), is het voorspellen van prijsbewegingen totaal iets anders dan traditionele “op goed geluk” spelen zoals roulette, gokkasten, black-jack, etc.

Beleggers die in binaire opties handelen hoeven geen financiële opleiding of ervaring te hebben, maar risicobeperking, money management, specialisatie in bepaalde assets, interesse voor de markt en het nieuws zijn essentieel voor het behalen van structurele winsten.

Verder worden binaire opties door internationale autoriteiten erkend als investering en niet als gokken, aangezien ze gereguleerd worden door financiële instellingen zoals de AFM en niet door kansspel instellingen. Daarnaast bieden veel brokers ook een educatiecentrum met video’s en e-books om hun traders voor te lichten en winstgevender te maken. In sommige gevallen krijgt men zelfs een persoonlijke account manager toegewezen.

Handelen in binaire opties is beleggen

Op dit moment is de handel in binaire opties een van de populairste vormen van online beleggen en brokers zien dit als een kans om bestaande klanten beter te bedienen en nieuwe klanten aan te trekken, door hun gebruikers toegang te geven tot een van de meest dynamische, veelbelovende en toegankelijke vormen van beleggen.

Zij vertegenwoordigen een langverwachte frisse wind in een branche die verzadigd is met ouderwetse en ingewikkelde producten. Binaire opties kunnen gezien worden als gokken door hun dynamische karakter, maar dit is verre van juist.

Voorbeeld:

Jij besluit om te gaan wedden op sportwedstrijden, omdat je het leuk vindt en omdat je er potentieel geld mee zou kunnen verdienen. Je zet voor de grap in op de uitkomst van een voetbalwedstrijd, waarbij een van de teams jouw favoriete club is. Helaas verliest jouw team en jij verliest je inzet. Dat is vervelend voor je, maar was het puur geluk of in dit geval pure pech? Niet echt. Heb je de prestaties van je team geanalyseerd voor de wedstrijd, zijn er belangrijke spelers die ontbreken, hoe heeft de tegenstander het gedaan, is het een uit- of thuiswedstrijd?

Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je een beslissing neemt. Door eerst wat research te doen, statistieken te verzamelen en je emoties er buiten te houden had je de geluksfactor behoorlijk kunnen beperken. Wellicht had je dan zelfs voor het andere team gekozen, ook al is het niet je favoriete club.

Je hebt geen jarenlange ervaring nodig in wedden op sport om een winnende inzet te doen. Je hebt alleen de juiste kennis nodig, die je kunt verzamelen door het nieuws en de statistieken te volgen, te praten met sportfans, etc. Met binaire opties is het eigenlijk ook zo. Je kunt niet verwachten dat je structureel winst maakt als je niet de moeite neemt om het financiële nieuws te volgen of te leren over technische analyse.

Volg nu onze gratis cursus

Binaire opties zijn een beredeneerde inschatting

Hoewel de werking van binaire opties makkelijk te begrijpen is en het geen diepe kennis van de financiële markten vereist, zijn er wel veel verschillende factoren die de onderliggende waarde van een asset bepalen en het eindresultaat van een binaire opties beïnvloeden.

De prijsschommelingen en trends zijn het resultaat van de miljoenen mensen en instellingen die zich op de markt begeven. Markten reageren op de acties van individuele beleggers, banken, fondsen, financiële instellingen, etc. Beleggers moeten begrijpen wat de factoren zijn die de markt doen bewegen, zodat ze kunnen anticiperen op de impact hiervan op hun (toekomstige) beleggingen en de juiste strategieën kunnen implementeren om winst te maken.

Dit is trading in plaats van gokken. Een beleggingsactiviteit waar kennis, strategie, ervaring en nieuwsgierigheid voor nodig is.

Binaire opties zijn niet gebaseerd op puur geluk, kans of intuïtie. Je maakt een beredeneerde inschatting die gebaseerd is op doortastende analyse, waardoor het totaal iets anders wordt dan een spel of een wilde gok.

Wil jij leren hoe je winstgevend kunt handelen in binaire opties?

Volg nu onze gratis cursus

Tagged with:

Geef een reactie

Op deze website vind je alle benodigde informatie over het handelen in binaire opties. Binaireoptiesreview.nl biedt tips, strategieën en reviews van binaire opties brokers. Daarnaast geven wij eerlijke informatie over de risico’s van binaire opties. Wanneer jij wilt starten met binaire opties of al een gevorderde trader bent, lees dan de informatie op binaireoptiesreview.nl. Disclaimer: binaireoptiesreview.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei verlies of schade geleden door het gebruik van deze website en de hierop getoonde informatie in de breedste zin des woords. Tot voornoemde informatie behoren alle geschreven en gesproken teksten op deze website. Binaire opties handelen kan risicovol zijn. Zorg dat je bewust bent van de risico’s voordat je begint met handelen in binaire opties.